Complete automatisering van een voetbalstadion

Het Cars Jeans Stadion is veel meer dan de thuisbasis van voetbalclub ADO Den Haag. Met een capaciteit van 15.000 bezoekers en verschillende zalen is het ook een toplocatie voor congressen en evenementen. In samenwerking met onze partner AVEQ verzorgde we alle voorzieningen voor licht, beeld en geluid.

Hoofdgebouw

Tijdens de wedstrijden vormen de zalen in het hoofdgebouw de ontvangstruimten van verschillende businessclubs. Op andere dagen doen ze dienst als flexibele ruimten voor congressen en events. Onze partner AVEQ installeerde in de zalen, de openbare ruimtes en het stadion 54 beeldschermen, 6 beamers, 6 geluidsinstallaties, 1 stadiongeluidsinstallatie en 1 ontruimings- en omroepinstallatie.

Centrale en lokale bediening

De geluids- en beeldinstallaties in de zalen zijn zelfstandig te bedienen door middel van lokale bedieningspanelen en inputs. Tegelijkertijd zijn alle installaties ook centraal aan te sturen. Hiervoor zijn deze via het bestaande LANnetwerk gekoppeld aan Themis Control. Dit systeem maakt het mogelijk elk beeldscherm en elke geluidsinstallatie te voorzien van eigen content. Deze content kan naar keuze bestaan uit een televisiesignaal, verschillende narrowcastingkanalen, input uit de televisiewagen, input van pc’s of bewegwijzering. Themis Control werkt met een intuïtief en eenvoudig te gebruiken centraal bedieningspaneel.

Zalen met meerdere monitoren

Met Themis Control kan op alle beeldschermen afzonderlijke content weergegeven worden. Zo is het mogelijk om naast bijvoorbeeld bewegwijzeringsinformatie op het ene scherm, op een ander scherm reclameboodschappen te tonen.

Gebruik tijdens persconferenties

Themis Control is ook ideaal voor persconferenties. Op het moment van een persconferentie is deze in het hele gebouw op alle beeldschermen te zien en via alle geluidsinstallaties te beluisteren. Met Themis Control zet je deze functie met één druk op de knop aan. Alle lokale inputs worden dan automatisch overruled.

Bedieningsgemak door presets

Themis Control werkt met zogenaamde ‘presets’. Dit zijn voorgeprogrammeerde instellingen voor bijvoorbeeld het gebruik tijdens een wedstrijd. In de presets is per installatie vastgelegd welke content er op welk beeldscherm vertoond wordt en bijvoorbeeld hoe hoog het volume per zaal staat. Tijdens de wedstrijd hoeven deze presets alleen maar opgeroepen te worden. Eén medewerker is zo voldoende om Themis Control te bedienen. Kortom: complexity made simple.

Gebruiksvriendelijk
Het is ontzettend gebruiksvriendelijk. Er is echt geen technische kennis nodig. Zelfs vanaf je telefoon kun je al wijzigingen doorvoeren of het systeem koppelen met je ontruimingssysteem.

Eenvoudig integreren
Wat we voorheen vaak zagen is dat de verschillende softwarepakketten niet met elkaar communiceren. Met Themis Solutions is dat probleem direct opgelost. Alle pakketten en modules kunnen met elkaar communiceren. Dat scheelt enorm veel geld.

Flexibel narrowcasting systeem
Mocht er bijvoorbeeld een alarm afgaan, dan kan je een pijl op het scherm laten weergeven richting de nooduitgang. Bij een normaal narrowcasting systeem kan dat niet. Dan moet je wachten tot de slide afgelopen is, voordat de nieuwe slide komt.

Verkoop stimuleren
Als er in je narrowcasting systeem bijvoorbeeld een nieuwe skischoen voorbij komt in de slide dan kan je die skischoen uitlichten in de winkel. Zo wordt het meer een show-element en interactiever. Het stimuleert de verkoop en is veel meer van deze tijd.